Ας πεθάνουν οι ασθενείς με AIDSΕνώ η χώρα ασχολείται με τα προαπαιτούμενα και την εκλογή νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας η κατάσταση στα νοσοκομεία μοιάζει πια χωρίς επιστροφή. Για το υπουργείο Υγείας προφανώς δεν είναι προτεραιότητα οι ασθενείς του AIDS. Ποτέ δεν ήταν. Τους θυμάται συνήθως την πρώτη του Δεκέμβρη, όταν γίνονται οι γνωστές καμπάνιες για κείνους, ευαισθητοποιούμαστε για μια μέρα, λέμε πόσο κρίμα και μετά σιωπή για τον υπόλοιπο χρόνο.

Αν έχεις βρεθεί έστω και μια μέρα στο βόρειο κτίριο του ΑΧΕΠΑ, εκεί στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ), τη μοναδική στη Βόρεια Ελλάδα και δεις την κατάσταση που επικρατεί, τη σιωπηλή απόγνωση των ανθρώπων τότε ίσως γνωρίζεις τι σημαίνει η παρακάτω καταγγελία.

Σύμφωνα με καταγγελίες ασθενών, οι οροθετικοί της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται για μία ακόμη φορά σε απόγνωση καθώς για πολλοστή φορά καταγράφηκαν ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στο φαρμακείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Ο σύλλογος HOMOphonia Thessaloniki Pride έχει επισημάνει επανειλημμένως τις ελλείψεις που παρατηρούνται κατά διαστήματα στο φαρμακείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπου και λειτουργεί η αντίστοιχη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων (ΜΕΛ).

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται από το καλοκαίρι καταγράφονται όλο και συχνότερα. Τότε, αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και συναντηθήκαμε τόσο με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Πλωμαρίτη, όσο και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κ. Παντελιάδη οι οποίοι επέδειξαν μεν κατανόηση και αναγνώρισαν το πρόβλημα, προέβησαν δε σε παροδικές ενέργειες οι οποίες έδωσαν προσωρινή λύση. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να παρουσιάζεται σχεδόν κάθε μήνα σημαντική έλλειψη φαρμάκων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις χορηγούνταν από το φαρμακείο ακόμα και ημερήσιες δόσεις αντιρετροϊκών στους οροθετικούς ασθενείς. Η συνέχεια αυτής της ανεύθυνης αντιμετώπισης θέτει σε κίνδυνο την ήδη επιβαρυμένη υγεία εκατοντάδων συμπολιτών μας, καθώς ακόμα και η προσωρινή διακοπή λήψης αντιρρετροϊκής θεραπείας μπορεί να απειλήσει τη ζωή του ασθενούς.

Έχουμε επίσης επισημάνει κατά καιρούς και με διάφορες αφορμές ότι η παραπάνω ΜΕΛ είναι η μοναδική που υπάρχει για την κάλυψη της γεωγραφικής περιοχής που περιλαμβάνει τη Θεσσαλία, Ήπειρο και Μακεδονία. Εαν αναλογισθεί κανείς οτι η Αθήνα διαθέτει 11 παρόμοιες ΜΕΛ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μια μόνο ΜΕΛ για μια έκταση που υπερβαίνει κατά πολύ τη Βόρειο Ελλάδα αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στις στοιχειώδεις ανάγκες των ασθενών που της αναλογούν.

Τα παραπάνω προβλήματα είναι απόρροια αφενός των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στην χώρα, αφ’ εταίρου της αδικαιολόγητης και εν μέρη προκλητικής έλλειψης πολιτικού σχεδιασμού στο χώρο της υγείας .

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς:

– Την άμεση αποκατάσταση της έλλειψης των αντιρετροϊκών φαρμάκων

– Τη δημιουργία ξεχωριστού και μόνιμου κονδυλίου από τον προϋπολογισμό, του φαρμακείου του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για την αδιάλειπτη χορήγηση των παραπάνω φαρμάκων.

– Την δημιουργία άλλων δυο (2) ΜΕΛ ώστε να εξυπηρετούνται στοιχειωδώς οι ασθενείς με HIV λοίμωξη.

Πηγή

Σχόλια  

#2 Dwain 16-05-2017 12:44
This is the perfect site for anybody who would like to find out
about this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really would want to?HaHa).
You certainly put a new spin on a topic that's been discussed for many years.
Excellent stuff, just great!

Feel free to visit my page ... carp think [https://sincer egrandeur00.wor dpress.com/: https://sinceregrandeur00.wordpress.com/]
Παράθεση
#1 Nannie 09-05-2017 15:34
Ridiculous story there. What happened after? Thanks!

my web-site ... toes form, Monte: http://randeeaube.hatenablog.com/entry/2015/06/25/015628,
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Έρευνα hiv

Επιτέλους Σύμφωνο Συμβίωσης. Αν βρείτε τον κατάλληλο/η θα τον παντρευόσασταν;

Ναι - 38.8%
Όχι - 21.6%
Δεν ξέρω - 10.8%
Είμαι κρυφή - 28.8%
Η ψηφοφορία για αυτή τη δημοσκόπηση έχει λήξει
Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας για να μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα!
S-Cape club Γκάζι Γκέι Ερωτικές ιστορίες - gayhellas

...και στο Facebook!

 Hot Live webcam Gay chat!